20-30
Pulled jalapeno pork-sliders med eple- og rødkålslaw, syltet rødløk, ovnsbakte potetfries og ramsløkaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetfries og pulled jalapeno pork
Poteter
350 g
Pulled pork
400 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Eple- og rødkålslaw
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Sliderbrød
Sliderbrød (Soya, Sesamfrø, Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Tilbehør
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½-1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 920 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilbered gjerne kjøttet ute på grillen. Pakk det inn i aluminiumsfolie, og varm sliderbrødene ved siden av kjøttet for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetfries og pulled jalapeno pork: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg kjøttet på den andre siden av stekebrettet. Stek friesene og kjøttet midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og kjøttet gjennomvarmt.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Eple- og rødkålslaw: Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Bland eplet, rødkålen og halve pakken med urtedressingen sammen i en bolle. Krydre med salt og pepper.
- Sliderbrød: Varm sliderbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
- Pulled jalapeno pork, fortsettelse: Riv kjøttet i mindre stykker med to gafler før servering.
- Servering: Fyll sliderbrødene med eple- og rødkålslawen, kjøttet og den syltede rødløken. Server friesene og ramsløkaiolien til.