20-30
Laktosefri
Teriyakibakt laksefilet med syrlig rødkål, ristet avokado, fullkornsris og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- vann
- olje
- salt
- sukker
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Teriyakibakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Ristet avokado
Avokado
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Syrlig rødkål
Rødkål
150 g
Lime
1 stk
Vann
2 ss
Topping
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 780 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Avokadoen egner seg best til steking hvis den ikke er overmoden. Er den overmoden, bør den serveres rå, og toppes med litt salt og olivenolje.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakibakt laks: Legg fisken i en smurt ildfast form, og fordel teriyakisausen over fiskestykkene. Topp fisken med 1 ss smør, og stek den midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Ristet avokado: Del avokadoen i to, og fjern steinen. Skrap ut avokadokjøttet med en skje, og del hver av halvdelene i to, slik at du har fire omtrent like store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og gni snittflatene på avokadobitene inn med litt olje. Stek avokadobitene i 1–2 minutter, og legg dem over på en tallerken. Krydre avokadobitene med chiliflakene og litt salt.
- Syrlig rødkål: Finsnitt ønsket mengde av rødkålen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett litt saft fra limen, 2 ss vann og litt sukker. Stek det hele i 2–3 minutter, til væsken har trukket seg inn i kålen. Smak til med salt.
- Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen ved servering.
- God middag!