Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- sukker
- vann
- olje
Mangosalsa
Rødløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Finstrimlet rødkål
Rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Hoisinstekt sopp
Aromasopp
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Vann
½ dl
Buddha bowl
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Koriander
½ bunt
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Quinoa
Quinoamiks
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 634 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.
- Quinoa: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
- Mangosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
- Finstrimlet rødkål: Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og smak til med saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker.
- Hoisinstekt sopp: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha hvitløken i pannen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann.
- Buddha bowl: Fordel quinoaen i to dype skåler. Fordel soppen, mangosalsaen, rødkålen og edamamebønnene i skålene. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen. Server chilimajonesen til retten.