Svinekebab med ratatouille og couscous, servert med urtedressing
15-20

Svinekebab med ratatouille og couscous, servert med urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • sukker
  • pepper
  • olje

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Svinekebab

kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
350 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
½ ts

Ratatouille

rødløk
Rødløk
½–1 stk
grønn paprika
Grønn paprika
½–1 stk
squash
Squash
½–1 stk
moste tomater
Moste tomater
350 ml
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke

Til servering

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 635 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne svinekebaben på grillspyd hvis du har. Legg spydene på grillen i 4–6 minutter, avhengig av tykkelsen. Snu på spydene underveis i steketiden slik at kebaben blir jevnt grillet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men tilsett grønnsaksbuljongen i kokevannet.
  3. Svinekebab: Bland kjøttdeigen, kryddermiksen og ½ ts salt sammen i en skål. Fukt hendene i kaldt vann, og form deigen til avlange flate pølser. Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 12–15 minutter.
  4. Ratatouille: Skrell og kutt løken og ønsket mengde av paprikaen og squashen i terninger på omtrent 1 cm.
  5. Ratatouille, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og squashen i 2–3 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett de moste tomatene og middelhavskrydderet, og la det hele småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett eventuell stekesjy fra kjøttet i gryten for ekstra god smak.
  6. Til servering: Server urtedressingen til retten.