Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sennep,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- vann
- malt kanel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker/honning
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Gresk stifado
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Aromasopp
100 g
Strimlet storfekjøtt
300 g
Middelhavskrydder (Sennep)
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker/honning
1 ts
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 503 kcal
- Fett 9 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt laurbærblad, nellik eller tomatpuré i gryten for ekstra god smak.
- Potetmos: Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Gresk stifado: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter, til grønnsakene er gylne. Krydre med halve pakken med middelhavskrydderet. Ha i de hakkede tomatene, 2 dl vann, oksebuljongen og ¼ ts kanel. Gi det hele et oppkok, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 2 ss eddik, 1 ts sukker, salt og pepper.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll og finhakk bladpersillen, og server den til retten.