15-20
Glutenfri
Rask chili con carne med jasminris, tortillachips, lettrømme, koriander og lime
En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
Jasminris
Jasminris
150 g
Chili con carne
Gulrot
1 stk
Gul paprika
1 stk
Chili con carne
650 g
Vann
½-1 dl
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Tortillachips
½–1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1090 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 118 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en avokado liggende? Lag guacamole, og server den til chilien.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Chili con carne: Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt paprikaen i terninger. Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter. Tilsett chili con carnen og ½–1 dl vann, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering. Kutt limen i båter, og server båtene til retten.