20-30
Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre og byggkorn, toppet med ristede valnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre
Pastinakk
1 stk
Regnbuegulrøtter
400 g
Rødbeter
2 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Tobladssalat
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Ristede valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 792 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell gjerne betene under rennende vann i vasken for å unngå at de farger av på hendene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt pastinakken og regnbuegulrøttene i grove biter, og skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og regnbuegulrøttene og pastinakken på den andre siden. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 25 minutter.
- Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre: Skyll sitronen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og fordel sitronskallet, saften fra halve sitronen og honningen utover grønnsakene. Skjær chevren i skiver, og fordel den utover stekebrettet. Stek grønnsakene og chevren videre i ovnen i 3–4 minutter.
- Ristede valnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne.
- Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre, fortsettelse: Skyll salaten. Bland sammen salaten, byggkornene, de ovnsbakte rotgrønnsakene og chevren i en stor bolle. Ha i balsamicovinaigretten og saften fra resten av sitronen. Topp retten med de ristede valnøttene.