20-30
Laktosefri
Glutenfri
Fisketaco med torsk og hvite bønner i maistortilla med mangosalsa og syrlig råkost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Mangosalsa
Mango
1 stk
Rødløk
½ stk
Torsk og hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
Rødløk
½ stk
Torskefilet (Fisk)
200 g
Lime
½–1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Røkt chilimix
1 pakke
Maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke
Topping
Tortillachips
1 pakke
Syrlig råkost
Råkostmiks
150 g
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 886 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 117 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek maistortillaene på middels høy varme i ½ minutt på hver side i stekepannen. Server gjerne en tomatsalsa til denne retten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Mangosalsa: Del mangoen i to, pass på å kutte utenom steinen. Del den i terninger i skallet, og bruk en skje til å grave ut mangokjøttet. Skrell og finhakk halve rødløken. Bland alt i en serveringsskål.
- Torsk og hvite bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt resten av rødløken i tynne skiver. Skjær fisken i terninger. Del limen i to.
- Maistortillaer: Pakk tortillaene inn i bakepapir. Pakk dem gjerne i to pakker, og varm dem i stekeovnen i 5 minutter.
- Torsk og hvite bønner, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Skru opp varmen til høy varme, ha i torsken, og stek videre i 1 minutt. Tilsett bønnene og ingefærblandingen. Stek det hele i 1–2 minutter til, før du presser over saft fra limen. Smak til med røkt chilikrydder, salt og pepper. Skru ned varmen, og la det stå på lav varme frem til servering.
- Syrlig råkost: Ha råkostmiksen i en salatbolle, press over limesaft og vend det godt sammen.
- Topping: Topp retten med tortillachipsene.