Lise Finckenhagens valg

Lise Finckenhagen – Adams Matkasse er gull verdt!

Lise Finckenhagen er kokk, matprofil og programleder, og et kjent fjes for mange nordmenn. Les videre om hennes opplevelse med Adams Matkasse!

La noen andre ta seg av handlingen

Lise føler med småbarnsfamilienes hektiske hverdag, og løfter frem det praktiske med å få matkasse levert på døren: «Når hverdagen forsvinner i en sentrifuge av aktiviteter er det deilig å få hjelp til både middagsinspirasjon og selve handlingen. Nå har jo mine barn blitt ganske store, men jeg husker godt de heseblesende handleturene med slitne småtasser som ønsket å være alle andre steder enn i en matbutikk. Det å kunne sitte hjemme i sin egen stue, rolig bestemme seg for ukemiddagene og la noen andre ta seg av selve handlingen er virkelig gull verdt på de dagene tiden løper fra deg.»

Ferskt, friskt og av god kvalitet

Det står ikke på kvaliteten. Adams Matkasse leverer ferske råvarer fra norske bønder, og det har den erfarne kokken lagt merke til: «Råvarene du får levert i kassen er ferske, friske og av ordentlig god kvalitet. Det følger med bilder av rettene du har valgt, og oppskrifter som er enkle å følge. Det er altså ingen grunn til å la tidsklemma eller manglende kreativitet gå ut over matgleden og de gode måltidene, la Adam ta seg av planleggingen - så fikser du siste finishen selv. God middag!»

Sjekk ut Lises favorittretter

Bolognese med linguine, salsiccia og ruccola-salat

«En av mine absolutte hverdagsfavoritter som jeg aldri blir lei - og som alle liker. Salsicciapølse i kjøttdeigen og ruccola på toppen setter ekstra smak på denne hverdagshelten!» 

Soppsuppe med smørstekte kantareller, grønnkål og hasselnøtter

«Fyldig soppsuppe er høstmat på sitt beste, og smørstekte kantareller er jo bare fantastisk godt. Nå er jeg også veldig glad i grønnkål. Med rett behandling er den både saftig og sprø. Hasselnøtter og sopp er også en strålende kombinasjon i tillegg til at nøttene gir retten krønsj. At retten erlaget til på få minutter er en ekstra bonus når tidsklemma herjer.» 

Kylling i sticky appelsinsaus og hvitløkswokket gulrot og pak choy

«Kylling i en eller annen variant er alltid populært hjemme hos oss. Selv har jeg en liten forkjærlighet for alt som er litt sticky, og kyllingbiter i en glinsende appelsinsaus er intet unntak. Den lille kålveksten Pak choy er supersaftig og sprø når den får rask behandling over høy varme - og sammen med hvitløk kommer den virkelig til sin rett.» 

Ovnsbakt sei med blomkål, potetstappe og pinjekjernesmør

«Ovnsbakt fisk er både raskt og superenkelt, pass bare på at den ikke får for lang tid i ovnen. Fisk er fastfood, den er klar i det øyeblikket fiskekjøttet flaker seg ved et lett trykk.Stekt blomkål, potetstappe og brunet smør med soya og pinjekjerner løfter seien opp i kategorien "gullkantet hverdagsmat".»

 

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær

«Hjemmelagde kjøttkaker er og blir en god porsjon omsorg og morsfølelse på tallerkenen. Passer like godt på en hektisk og hustrig tirsdag som på en rolig søndag. Erter og tyttebær er et "must" for meg.»

Selv en av Norges mest kjente kokker og matprofiler setter altså pris på hjelpen og inspirasjonen hun får av Adams Matkasse. Visste du forresten at hver uke kan du velge mellom 60 retter der du setter sammen kassen din selv? Det skal nemlig ikke være vanskelig å lage middag - det skal være imponerende enkelt.