Soppsuppe toppet med smørstekte kantareller, sprø grønnkål og hasselnøtter
25-35
Vegetar

Soppsuppe toppet med smørstekte kantareller, sprø grønnkål og hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Soppsuppe

aromasopp
Aromasopp
200 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
8 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss

Grønnkål og bagett

hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 stk

Smørstekte kantareller

kantareller
Kantareller
100 g
Smør (Melk)
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 724 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
  2. Soppsuppe: Børst bort eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og stek soppen i omtrent 3 minutter, til den slipper litt vann. Ha i litt olje, og stek løken og hvitløken sammen med soppen i omtrent 5 minutter. Rør inn steinsoppulveret og grønnsaksbuljongen. Hell over melken, og kok opp under omrøring. La den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter. 
  3. Grønnkål og bagett: Grovhakk hasselnøttene. Fordel grønnkålen og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Sett brettet med grønnkålen og nøttene midt i ovnen, og legg bagettene på en rist  nederst i ovnen. Stek det hele i omtrent 10 minutter, eller til grønnkålen er sprø, og bagettene er gjennomvarme. 
  4. Smørstekte kantareller: Børst bort eventuelle jordrester fra soppen. Riv de største i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett 1 ts smør, og stek videre i et lite minutt. Krydre med litt salt.  
  5. Soppsuppe, fortsettelse: Kjør suppen sammen med en stavmikser, til den blir jevn. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og eventuelt litt salt.
  6. Topping: Skjær bagetten i skiver. Topp suppen med grønnkålen, hasselnøttene og kantarellene, og server bagetten til.