Tunfiskrøre

Siciliansk tunfiskrøre á la Fredrik Kvaløy

Fredrik Kvaløy fra YouTube-serien Nammenam er lidenskapelig opptatt av mat, og vi i Adams Matkasse er stolte av å dele hans smakfulle oppskrift på tunfiskrøre. Vi gleder oss til å ha den på en skive ristet surdeigsbrød, eller kanskje i en pastasalat? Vi vet nemlig at alt Fredrik lager er av høy kvalitet – så dette skal vi servere på neste søndagsfrokost!

Du trenger

  • 160 g hermetisk tunfisk i olje
  • 1½ ss majones av god kvalitet
  • 1 ss finhakket syltet jalapeños
  • 1 ss finhakket, fersk rosmarin
  • 1 ss syltelake fra jalapeños
  • saft fra ½ sitron (økologisk)
  • sitronskall fra en halv sitron (økologisk)
  • 2–3 ss fruktig og god olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

Hell oljen av tunfisken, og ha den i en kjøkkenbolle. Finhakk jalapeñosene og rosmarinen, og skyll sitronen godt. Finriv det gule skallet av sitronen på et rivjern, pass på så du ikke får med noe av det hvite. Vend alle ingrediensene sammen med tunfisken, og smak til med salt og pepper.

Ikke vær redd for å prøve deg frem . Ha i mer sitronsaft om du vil ha mer syre og friskhet, eller mer rosmarin om én spiseskje gir for lite smak.

Fredrik vil også tydeliggjøre viktigheten av å bruke en god og fruktig olivenolje! «Velg en som setter smak og preg på røren. Ikke noe raps, solsikke eller annen form for vegetabilsk olje. Det blir IKKE det samme. Det MÅ du forstå. Du lurer kun deg selv ved ikke å bruke en ordentlig god olivenolje – ingen andre.» Vi lytter til gode råd, og setter snuten mot nærmeste velassorterte matbutikk. 

Til slutt minner Fredrik på at man helst bør bruke økologisk sitron ved bruk av sitronskall, da det kan være sprøytestoffer i skallet på vanlige sitroner. 

Bon appétit! 

Vil du ha flere brunsjoppskrifter? Her får du oppskriften på Adams eggerøre.

Her kan du lese Adams topp 5 potettips.