Bærekraft hos Adams Matkasse

Bærekraft hos Adams Matkasse

Adams Matkasse skal være et godt miljøvalg. Vi jobber målrettet med å gjøre vår tjeneste så bærekraftig som mulig. Her kan du lese om noen av våre fokusområder.
Matsvinn bilde

Matsvinn ved produksjon og i hjemmet

Ifølge Miljødirektoratet og rapporten Klimakur 2030 vil mindre matsvinn redusere potensielle utslipp med omtrent 1,5 millioner tonn innen 2030.

I Adams Matkasse tester og næringsberegner vi alle rettene våre, slik at du får passende porsjonsmengder. Dermed minimeres matsvinn i hjemmet. Vi bestiller heller ikke større mengder enn det vi trenger fra leverandør, slik at svinn begrenses også her. Matsvinnet fra produksjonen vår utgjør i dag kun 1,74 gram per levert porsjon.

Måltidsplanlegging bilde

Måltidsplanlegging

Vi jobber for å være en bærekraftig bedrift, og har en målsetning om å bruke hovedsakelig norske og kortreiste råvarer. Derfor planlegger vi menyene våre etter sesong, slik at vi reduserer behovet for energikrevende dyrking i drivhus, nedkjøling og transport av ferskvarer.

Et bærekraftig kosthold inneholder en høy andel fisk og plantebasert mat, og mindre rødt kjøtt. I følge Klimakur 2030 kan vi redusere utslipp med nærmere 3 millioner tonn CO2 innen 2030 ved å gjøre slike endringer i kostholdet.

Vi er glade for å tilby et stort utvalg av velsmakende fiske- og vegetarretter, slik at det blir både enkelt og fristende for deg å velge bærekraftig mat – og å spise mer fisk og grønnsaker. Gjennom vår deltakelse i prosjektet «Norsk vegetar for fremtiden» utvikler vi også smakfulle, norskproduserte vegetarprodukter.

Ressursbruk bilde

Ressursbruk

Når det kommer til bærekraft, er vi nødt til å tenke helhetlig. Vi samarbeider tett med leverandørene om å utnytte mest mulig av råvarene vi sender ut til deg. For eksempel sendes kålroten med best kvalitet som hele eller halve biter i matkassene, mens kålroten med små skader brukes til å lage staver, terninger, puréer og liknende. Det som kuttes vekk brukes som dyrefôr. Når det gjelder kjøtt, bruker vi ofte stykningsdeler som er mindre vanlige i butikk for å utnytte hele dyret. Vi jobber også med å effektivisere matvarenes reise fra innhøsting til deg som kunde for å minimere kjøring og utslipp.

Emballasje bilde

Emballasje

Emballasje er i mange tilfeller nødvendig for å øke holdbarheten på matvarer, og reduserer dermed matsvinn. Vi optimaliserer emballasjen for å gi matvarene best mulig holdbarhet, og passer samtidig på at den inneholder minst mulig plast, slik at resultatet blir mest mulig bærekraftig. Arbeidet vårt har ført til en reduksjon på over 30 tonn plast de siste to årene. Vi fortsetter med å jobbe målrettet med bærekraft, gjennom å redusere mengden plast og å øke bruken av resirkulert plast.