Vil du variere den klassiske cheeseburgeren? Prøv et av Adams beste burgertilbehør - du kan takke oss senere!

Fem enkle tilbehør til hamburgeren

Tilbehøret. Burgerens beste venn. All ære til ost og ketchup, men det finnes jo så mye annet spennende å kombinere med burger og brød! Tomatkompott for eksempel. Perfekt i kombinasjon med en krydret salsicciaburger.Er du ute etter noe ekstra saftig, velger du kanskje pulledpork med en spennende maiscoleslaw, eller hva med en frisk mangosalsa på lakseburgeren? Uansett om du foretrekker klassikerne eller er mer eventyrlysten, har vi tilbehøret for deg!

Se hele menyen vår her

Syltet løk

Syltet løk tilfører en herlig kombinasjon av sødme og syrlighet til burgeren, og balanserer det fete kjøttet perfekt. Visste du forresten at det er mange grønnsaker som egner seg til sylting? Prøv med agurk i strimler, gulrot eller kål!

Ingredienser:

  • 1 stor rødløk, tynne skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • 1 ts salt

Sånn gjør du:

  1. Ha eddik, vann, sukker, og salt i en liten kjele og varm opp til sukkeret og saltet er fullstendig oppløst.
  2. Hell den varme laken over løken, slik at det dekker helt.
  3. Oppbevar løken i en lufttett beholder i kjøleskapet. Løken blir best etter minst en dag i kjøleskapet og holder seg godt i flere uker.

Tomatkompott

Denne sødmefulle og salte kompotten er perfekt tilbehør til saftige burgere.

Ingredienser:

  • 1 gul løk
  • 2 tomater
  • 1 pakke balsamicovinaigrette
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper

Sånn gjør du:

  1. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomatene i grove biter.
  2. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomatene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk.
  3. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.

Se alle burgerne på menyen her

Mangosalsa

Lag et fruktig og friskt tilbehør som gir en eksotisk vri på burgeren. Denne salsaen passer til både kjøtt og fisk!

Ingredienser

  • 2 modne mangoer
  • ½ rødløk
  • 1 chili
  • Saften og skallet fra 1 lime
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Sånn gjør du

  1. Skrell og kutt mangoene i terninger. Finhakk rødløken og chilien.
  2. Ha mango, rødløk og chili i en bolle, og ha over limesaft, finrevet limeskall og olivenolje.
  3. Grovhakk korianderen, og bland den inn i salsaen. Smak til med salt og pepper.

Maiscoleslaw

Crispy, kremet, sprø og smakfull – denne maiscoleslawen trenger du på repertoaret ditt!

Ingredienser

  • 1 boks maiskorn
  • 300 g strimlet wokmiks (gulrot, grønnkål og rødkål
  • 1 dl aioli
  • 1 ss eplesider-, hvitvins- eller blank eddik

Sånn gjør du

  1. Sil laken av maiskornene. Ha grønnsakene i en stor skål. Vend inn et par klyper salt og 1 ss eddik.
  2. La grønnsakene stå på benken i 5–10 minutter, hell av laken, og bland inn aiolien og maisen.

Avokadokrem

Denne kremen ligner på den klassisk mexicanske guacamolen, som ofte serveres til tortillachips – men hva med å smøre den på burgerbrødet? Supergod til både kylling-, laks- og hamburger, vi kan nesten love at du blir hekta!

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss crème fraîche
  • 1 ts salt
  • Skallet og saften av ½ lime
  • 1 håndfull koriander

Sånn gjør du

  1. Del avokadoen og ta ut steinen. Ha fruktkjøttet i en blender.
  2. Finhakk sjalottløken, og ha den i blenderen, sammen med crème fraîchen, limeskall og –saft, og korianderen.
  3. Kjør det hele sammen til du har en jevn krem, og smak til med salt.

Alle tilbehørene kan lages i god tid før burgeren skal serveres, og tåler en natt i lufttette beholdere i kjøleskapet. Vi kan nesten garantere at gjestene dine vil bli imponerte neste gang du inviterer på burger – og det er faktisk ikke vanskelig. Det er imponerende enkelt. Akkurat nå har vi satt fem spennende burgere på menyen, og de finner du under kategorien «gourmetburger» der du velger retter selv. Burgerne er på menyen fra uke 8-13.