Bilde av retter med smak av jul

Smak av jul

En salig blanding av nellik, gran og klementiner. Velkjente lukter fyller huset, og utenfor daler det hvite, store snøfnugg fra en mørk desemberhimmel. Det er adventstid. I ukene fremover finner du flere retter med smak av jul på menyen. Noe kjent, og noe nytt - satt sammen på en spennende og smakfull måte. Vi ønsker deg en velsmakende adventstid!

Klassisk jul med en twist

Sennepsglaserte medisterkaker. Hoisinstekt ribbe, rødkål og tyttebærglasert eple. Eller stekt laksefilet med sitronlinguine og lun rosenkålsalat. Julens smaker med nytt og inspirerende tilbehør.

Image

Julens grønnsaker

I ovnen står en gyllen, glasert ribbe. Går du helt nære, kan du høre svorens sang, de små poppene som forteller at det snart er mat. Og så er det tilbehøret. For ribbe og pinnekjøtt til tross, det er noe med tilbehøret. Fløyelsmyk kålrabistappe, spenstig rosenkål og milde mandelpoteter. Og glem ikke tyttebærene. Vi er mange som ikke kan leve uten tyttebær til julematen. Eller hva med å prøve noe nytt i år? Som pære- og sellerirotslaw for eksempel. Til sennepsglaserte medisterkaker. Lun rosenkålsalat med tranebær. Rosmarinbakte rotgrønnsaker. Tyttebærglasert eple. Prøv deg frem, og la julefreden senke seg. Vi i Adams Matkasse ønsker deg en god og smakfull jul.

Julens beste tilbehør

Har du sett deg lei på det tradisjonelle juletilbehøret, eller har du bare lyst til å prøve noe nytt? Lag pære- og sellerirotslaw, en frisk vri på råkosten - perfekt til både fisk og kjøtt.

Bilde av sellerirotslaw

Litt grønnere julemat

Ønsker du å spise litt grønnere i jula? Vi har samlet noen vegetariske oppskrifter til deg som forsøker å spise litt mindre kjøtt, også når høytiden ringes inn. Lag et vegetarisk julebord, eller server rettene som tilbehør til den tradisjonelle julematen. Vi ønsker deg en smakfull jul!

Bilde av sellerirotslaw