Honning og chevre

Honning og chevre - søtt og salt

August. Kveldene blir mørkere, og vinden har fått et kjølig drag. Sommerens energi møter høstens forventning, en kontrastfylt sesong ligger foran oss. Vi har latt oss inspirere av motsetninger, og satt sammen retter som domineres av søtt og salt – honning og chevre.

Hva med estragonmarinert kylling med honning- og hvitløksbakt fennikel og linseragu med chevre? En nydelig måte å ønske høsten velkommen på. Til pizzaelskeren kan vi friste med pizza bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål. Hvis du vil spise litt grønnere, har vi laget en rett med balsamicoglaserte beter med honninggratinert chevre og sprø valnøtter - vi kaller det svaret på osteelskerens bønner.

Honning og chevre. Paret som gjør det enkelt for oss å imponere.

Du finner alle rettene på menyen under kategorien «honning og chevre» i uke 33–35.

En smak av lakris

Har du noen gang spist salat og lurt på hva den nydelige anissmaken er? Sannsynligvis har du fått fennikel. Under jorden vokser den nydelige hvite knollen, med grønne skudd som skyter opp og hilser på solen. Nå som sommeren er på hell, vil vi løfte frem den aromatiske grønnsaken.

Bruk den rå i salat, eller del den i fire, og legg den på grillen i noen få minutter. For grillsesongen er ikke over ennå? Den sødmefylte grønnsaken er perfekt tilbehør til sensommerens grillmiddager. Og ikke glem skuddene! De skjøre, grønne fennikelskuddene har masse smak, og kan brukes der du ellers ville brukt dill – til fisk, eller kanskje i en skagenrøre?

Nyt den siste resten av sommer, og server fennikel til middag. Du kommer ikke til å angre.

Bilde av råvarer