Røkt svinekam med honning og appelsin, urtepoteter, sommerkål og limebearnés
25-35

Røkt svinekam med honning og appelsin, urtepoteter, sommerkål og limebearnés

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Urtepoteter

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Sommerkål

sommerkål
Sommerkål
½ stk

Røkt svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
appelsin
Appelsin
½ stk
honning
Honning
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Limebearnés

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 696 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
  2. Urtepoteter: Skyll og og kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel potet- og løkbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.   
  3. Sommerkål: Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør.      
  4. Røkt svinekam: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Hell sausen over kjøttet i pannen, og la den koke i omtrent 2 minutter, til den tykner. 
  5. Limebearnés: Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme. Smak til med litt saft fra limen.
  6. God middag!