Hoisinglasert lårfilet av saktevoksende kylling med wokkede grønnsaker, fullkornsris og peanøtter
20-30
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

Hoisinglasert lårfilet av saktevoksende kylling med wokkede grønnsaker, fullkornsris og peanøtter

En smakfull wok med saftig kylling og sprø grønnsaker. Den kinesiske hoisinsausen er søt og fyldig, og passer perfekt i kombinasjon med syrlig lime.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • olje

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Hoisinglasert lårfilet

lime
Lime
1 stk
kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
½ dl

Wokkede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
pak choy
Pak choy
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke

Topping

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 866 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør kyllingen ekstra mør og saftig.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Hoisinglasert lårfilet: Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen (se tips).  
  3. Hoisinglasert lårfilet, fortsettelse: Del limen i to. Tilsett hoisinsausen, 1 ss soyasaus, ½ dl vann og saften fra halve limen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Smak til med skallet fra limen, og eventuelt mer av saften fra limen. 
  4. Wokkede grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i skiver på skrå. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Skyll og kutt pak choyen i strimler. 
  5. Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme (eller bruk den fra punkt 3), og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt har litt krønsj. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ønsket mengde av ingefær,- hvitløk- og chiliblandingen. Stek det hele videre i 1 minutt.   
  6. Topping: Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken før servering.