Sitrusstekt svinekam i kremet estragonsaus, med ovnsbakte poteter og dampet brokkoli
15-20
Glutenfri

Sitrusstekt svinekam i kremet estragonsaus, med ovnsbakte poteter og dampet brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte småpoteter og aromasopp

aromasopp
Aromasopp
100 g
småpoteter
Småpoteter
300 g

Sitrusstekt svinekam i kremet estragonsaus

svinekam i skiver
Svinekam i skiver
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
tørket estragon
Tørket estragon
½ pakke

Dampet brokkoli og gulrøtter

brokkoli
Brokkoli
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 592 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien og gulrøttene kan også stekes sammen med de andre grønnsakene i ovnen. Legg de inn når det gjenstår omtrent 10 minuttene av steketiden!

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte småpoteter og aromasopp: Børst soppen fri for jord, og del hver sopp i to. Fordel potetene og soppen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
  3. Sitrusstekt svinekam i kremet estragonsaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og ha kjøttet over på en tallerken. Ha matfløten i stekepannen, kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med estragonkrydderet, salt og pepper, og legg kjøttet tilbake i pannen.
  4. Dampet brokkoli og gulrøtter: Sett på en kjele med vann til koking. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann i 3–4 minutter.
  5. God middag!