Kanadisk bacon Poutine med frisk salat
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Kanadisk bacon Poutine med frisk salat

En Kanadisk streetfood rett utviklet i Quebec-området i 1950-årene. Sprø pommes frites med revet ost og varm sjysaus laget på oksekraft.

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Fries

poteter
Poteter
350 g
søtpotet
Søtpotet
1 stk

Bacon

bacon
Bacon
150 g

Sjysaus

sjysaus
Sjysaus (Melk)
½ pakke

Frisk salat

tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke

Servering

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
revet ost
Revet ost (Melk)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 659 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Fries: Skyll eller skrell potetene og søtpoteten. Kutt potetene i tynne staver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene en gang under steketiden.   
  3. Bacon: Ha baconterningene i en stekepanne, og varm pannen opp til høy varme. Stek baconet i 5–7 minutter, eller til det er sprøtt. Ha baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet absorberes.
  4. Sjysaus: Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. 
  5. Frisk salat: Skyll tomaten og hjertesalaten. Kutt tomaten i store terninger, og hjertesalaten i mindre biter. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Vend tomaten, salaten, løken og vinaigretten sammen i en serveringsskål.       
  6. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Fordel friesene i fire skåler eller på et stort fat, og topp med baconet, persillen og den revne osten. Hell over sjysausen og server salaten til.