30-40
Glutenfri
Pannestekt seifilet med bakte grønnsaker, smilende egg og soyasmør med valnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kokte poteter og egg
Poteter
350 g
Egg (Egg)
1 stk
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrot
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Soyasmør med valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
½–1 ss
Stekt sei
Seifilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 638 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok eggene i 8 minutter, kutt dem i mindre biter og vend dem i soyasmøret.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter og egg: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok egget i vannet med potetene de siste 7 minuttene av koketiden. Skyll egget i kaldt vann, skrell det, og del det i to.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne.
- Soyasmør med valnøtter: Grovhakk valnøttene. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og rist nøttene i omtrent 2 minutter. Tilsett kryddersmøret og la det steke på lav varme i et lite minutt. Rør inn ½ ss soyasaus.
- Stekt sei: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken med en skje. Krydre med salt og pepper.
- God middag!