Pannestekt seifilet med bakte grønnsaker, smilende egg og soyasmør med valnøtter
30-40
Glutenfri

Pannestekt seifilet med bakte grønnsaker, smilende egg og soyasmør med valnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kokte poteter og egg

poteter
Poteter
350 g
egg
Egg (Egg)
1 stk

Ovnsbakte grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Soyasmør med valnøtter

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
½–1 ss

Stekt sei

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 638 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok eggene i 8 minutter, kutt dem i mindre biter og vend dem i soyasmøret.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kokte poteter og egg: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok egget i vannet med potetene de siste 7 minuttene av koketiden. Skyll egget i kaldt vann, skrell det, og del det i to. 
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne.  
  4. Soyasmør med valnøtter: Grovhakk valnøttene. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og rist nøttene i omtrent 2 minutter. Tilsett kryddersmøret og la det steke på lav varme i et lite minutt. Rør inn ½ ss soyasaus.
  5. Stekt sei: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken med en skje. Krydre med salt og pepper.
  6. God middag!