Plantebasert bbq chunks burger med eple- og rødkålslaw, syltet rødløk, potetfries og chilimajones
20-30
Vegetar

Plantebasert bbq chunks burger med eple- og rødkålslaw, syltet rødløk, potetfries og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetfries

poteter
Poteter
350 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl

Plantebaserte chunks

plantebaserte chunks
Plantebaserte chunks
280 g
bbq saus
Bbq saus
1 pakke

Eple- og rødkålslaw

grønt eple
Grønt eple
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke

Brioche hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½-1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1023 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Plantebaserte chunks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i pannen i 3-4 minutter, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Vend inn bbq-sausen. 
  5. Eple- og rødkålslaw: Skyll og kutt eplet i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, rødkålen og urtedressingen i en bolle, og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper.   
  6. Brioche hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter. 
  7. Servering: Fyll burgerbrødene med eple- og rødkålslawen, bbq-chunksene og den syltede rødløken. Server friesene og chilimajonesen ved siden av.