Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • salt
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Rød currygryte

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
rød currypaste
Rød currypaste
⅓–1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
¼–½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
2 dl
Salt
¼ ts

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 674 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er sterk, så start med litt og smak deg frem.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Rød currygryte: Kutt fisken i grove terninger og ha dem i en skål. Bland inn 2 ss soyasaus, og la det stå på kjøkkenbenken til det skal i gryten. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler.
  3. Rød currygryte, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, løken og ønsket mengde av currypasten (se tips) i omtrent 3 minutter. Ha maisstivelsen i en kopp og rør den ut med 3 ss vann. Tilsett kokoskremen, ¼ ts salt, 2 dl vann og omtrent ¼ av maisjevningen i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Tilsett eventuelt mer av maisjevningen og kok opp, om du ønsker en tykkere konsistens. Skru ned varmen og tilsett pak choyen, fisken og soyasausen. La det hele trekke under lokk i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra limen og eventuelt mer av currypasten og salt.
  4. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med korianderen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av.