Krydderbakt laksefilet med grønnkålspoteter, stekte rotgrønnsaker og kremet pepperrotsaus
25-35
Glutenfri

Krydderbakt laksefilet med grønnkålspoteter, stekte rotgrønnsaker og kremet pepperrotsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Grønnkålspoteter og krydderbakt laksefilet

poteter
Poteter
350 g
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke

Stekte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g

Kremet pepperrotsaus

pepperrot
Pepperrot
1 bit
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 761 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil gjøre tilberedningen enklere, kan du steke rotgrønnsakene i ovnen med potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Grønnkålspoteter og krydderbakt laksefilet: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Stekte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsakene i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Krydre med salt og pepper.  
  4. Grønnkålspoteter og krydderbakt laksefilet, fortsettelse: Ta potetene ut av ovnen når det har gått omtrent 12 minutter av steketiden, og vend inn grønnkålen. Legg fisken oppå potetene og grønnkålen, og krydre fisken med kryddermiksen. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
  5. Kremet pepperrotsaus: Skrell og finriv pepperroten på et rivjern. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og 1 ss smør. Smak til sausen med pepperroten, salt og pepper.     
  6. Nyt måltidet!