Kjøtt- og grønnsaksdeig i tomatsaus med fullkornspasta servert med bakt brokkoli og grønnkålschips
20-30
Laktosefri

Kjøtt- og grønnsaksdeig i tomatsaus med fullkornspasta servert med bakt brokkoli og grønnkålschips

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Stekt brokkoli og grønnkålchips

brokkoli
Brokkoli
½ stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Tomatsaus med kjøtt- og grønnsaksdeig

gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
½–1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
kjøttdeig med grønnsaker
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Vann
1 dl

Pasta

fullkornspasta
Fullkornspasta (Hvete)
200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 749 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan sløyfe steget med å kjøre opp sausen med stavmikser. Kok sausen da ett par minutter ekstra, slik at tomaten blir helt myk. Blir sausen for tykk, tilsetter du litt mer vann.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Stekt brokkoli og grønnkålchips: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll grønnkålen. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend grønnkålen i litt olje og salt, og legg den på stekebrettet med brokkolien de siste 5 minuttene av steketiden.
  3. Tomatsaus med kjøtt- og grønnsaksdeig: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, tomatpureèn og buljongen i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og la det steke sammen i omtrent 3 minutter, til tomaten har falt litt sammen. Tilsett 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Kjør sammen sausen med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper (se tips). 
  4. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  5. Tomatsaus med kjøtt- og grønnsaksdeig, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha tomatsausen fra steg 3 over. Kok opp, skru ned varmen, og smak til med salt og pepper.
  6. Server pastaen med tomat- og kjøttsausen, og topp med brokkolien og grønnkålchipsen. Vel bekomme!