Ovnsbakte rotgrønnsaker med ertepuré, toppet med syltet rødløk, chevre og kjerneblanding
30-40
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakte rotgrønnsaker med ertepuré, toppet med syltet rødløk, chevre og kjerneblanding

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte rotgrønnsaker

timian
Timian
½–1 bunt
søtpotet
Søtpotet
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
1 dl

Erte- og spinatpuré

spinat
Spinat
50 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl

Servering

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du får syltet rødløk til overs, smaker det nydelig på pizza, i taco eller på brødskiven. Får du timianrester? Legg det i litt olje med salt, og lag timianolje.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skyll og riv bladene av timianen. Skrell og kutt søtpotetene, selleriroten og gulrøttene i grove biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av timianen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn kikertene de siste 10 minuttene av steketiden, og stek det hele videre sammen. 
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 1 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen vekk fra varmen, ha i løken og la den trekke i laken frem til servering. 
  4. Erte- og spinatpuré: Skyll spinaten. Ha de grønne ertene, 1 ss smør og ½–1 dl melk i en kjele, og kok opp. Bland inn spinaten, og la det småkoke til spinaten har falt lett sammen. Kjør det hele til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  5. Servering: Topp retten med den syltede rødløken, kjerneblandingen og smuldre chevren over ved servering.