Steambuns med teriyakiglasert sopp og friske grønnsaker servert med krydret ris og skjørost
25-35
Vegetar

Steambuns med teriyakiglasert sopp og friske grønnsaker servert med krydret ris og skjørost

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • vann
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Krydret ris

jasminris
Jasminris
½ pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ts

Teriyakiglasert sopp

aromasopp
Aromasopp
100 g
rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
chili
Chili
½ stk
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke
Sukker
1 ts

Grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk

Steambuns

steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
4 dl

Topping

lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
chili
Chili
½ stk
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 845 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 116 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne de ferdigdampede bunsene i en stekepanne med litt olje, for et mer crispy resultat. Tilpass bruken av chilien etter eget ønske.

  1. Krydret ris: Tilbered risen som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe godt fra seg.
  2. Teriyakiglasert sopp: Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt dem i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk hele chilien. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den slipper væske og er lett gyllen. Vend inn løken, hvitløken, halvparten av chilien og 1 ts sukker, og stek videre i 2 minutter. Ha over teriyakisausen, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 5 minutter. Skyll limen, og smak til med saften fra halvparten. Strø sesamfrøene over rett før servering.
  3. Grønnsaker: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt grønnsakene i tynne strimler og ha dem i en serveringsskål.
  4. Steambuns: Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil som er dekket med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og damp dem under lokk i omtrent 5 minutter (se tips). Gjør dette i flere omganger, eller legg litt bakepapir mellom lagene, og fyll silen helt opp. 
  5. Krydret ris, fortsettelse: Ha den ferdigkokte risen i en skål, og vend inn persilladen og 1 ts smør. 
  6. Topping: Kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Fyll bunsene med den glaserte soppen og grønnsakene, og topp med korianderen og resten av chilien. Smuldre skjørosten over, og server risen, chilimajonesen og limebåtene til retten.