Kremet pasta med salsiccia- og tomatsaus, sprøstekt brokkoli og Grana Padano
15-20

Kremet pasta med salsiccia- og tomatsaus, sprøstekt brokkoli og Grana Padano

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Kremet pasta

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½ pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Pastavann
½ dl

Sprøstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Salsiccia- og tomatsaus

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Topping

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 877 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Salsiccia- og tomatsausen kan blandes sammen med den kremete pastaen, eller legges over. Du kan også toppe brokkoliene med osten før de stekes i ovnen, for et enda sprøere resultat.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Kremet pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på ½ dl av pastavannet når pastaen siles. Rør inn lettrømmen og ønsket mengde av persilladen i pastavannet, og vend sausen sammen med den kokte pastaen. Smak til med salt og pepper. 
  3. Sprøstekt brokkoli: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er sprø.  
  4. Salsiccia- og tomatsaus: Skrell og finhakk løken og hvitløksfeddet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciadeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del salsicciadeigen i mindre biter, ha i løken og hvitløken, og stek det hele videre til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett de hakkede tomatene og buljongen, og gi sausen et oppkok. Krydre med litt salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. 
  5. Topping: Riv Grana Padanoen på den fine siden av et rivjern, og topp retten med den. God middag!