Favarittboller med krydderbakt squash og couscous servert med hummus og røkt chiliolje
25-35
Laktosefri
Vegetar

Favarittboller med krydderbakt squash og couscous servert med hummus og røkt chiliolje

Marokkansk tallerken med krydrede smaker. Fyldig hummus, sprøe brødsticks og en varm chiliolje får disse hverdagslige Favarittbollene til å skinne.

Ingredienser

Allergener
  • Bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik

Grønnsaker og Favarittboller

rødløk
Rødløk
1 stk
grønn squash
Grønn squash
1 stk
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
favarittboller
Favarittboller (Bygg, Havre)
280 g
Soyasaus (Soya)
2 ss

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
tranebær
Tranebær
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ts

Brødsticks

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1–2 stk

Hummus

hummus
Hummus
½–1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke

Røkt chiliolje

koriander
Koriander
1 bunt
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1055 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 112 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt av chilioljen inn i den ferdigkokte couscousen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Grønnsaker og Favarittboller: Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt squashen i 4 båter på langs. Kutt tynne snitt i squashkjøttet, nesten helt gjennom. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Ha 2 ss soyasaus i en skål sammen med litt olje, halve pakken med paprikakrydderet og chilimixen, og litt salt og pepper. Ha blandingen over grønnsakene, og bak det hele i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  3. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend tranebærene og 1 ts smør inn med den ferdigkokte couscousen (se tips).
  4. Brødsticks: Kutt brødene i strimler, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og salt, og stek brødsticksene i ovnen, under grønnsakene, i omtrent 8 minutter.
  5. Grønnsaker og Favarittboller, fortsettelse: Legg Favarittbollene oppå grønnsakene når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Stek det hele i ovnen, til bollene er gjennomvarme og grønnsakene er møre.
  6. Hummus: Ha hummusen i en skål og vend inn resten av paprikakrydderet.
  7. Røkt chiliolje: Skyll og grovhakk korianderen. Hold av ¼ av korianderen til topping, og ha resten i et litermål sammen med resten av chilimixen og 2 ss olivenolje. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med litt eddik, salt og pepper.
  8. Fordel couscousen, grønnsakene og Favarittbollene på tallerkener. Server hummusen, chilioljen og brødsticksene til retten, og topp med korianderen. Vel bekomme!