Biff-salat med krydderstekte poteter, tomat og asparges servert med frisk urtedressing
25-35
Glutenfri

Biff-salat med krydderstekte poteter, tomat og asparges servert med frisk urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Krydderstekte poteter

poteter
Poteter
350 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Biff

mørbrad
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Salat

estragon
Estragon
½ bunt
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
asparges
Asparges
100 g
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Urtedressing

estragon
Estragon
½ bunt
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 510 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Krydderstekte poteter: Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i munnstore biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Krydre de ferdigstekte potetene med persilladen.
  3. Biff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær det i skiver før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. 
  4. Salat: Skyll estragonen og persillen. Plukk av bladene på halvparten av urtebuntene og legg dem i en bolle. Skyll aspargesene, tomaten og sitronen. Kutt tomaten i båter og legg dem i bollen med urtene. Knekk av og fjern den grove enden på aspargesene, og del toppene i 2 på langs. 
  5. Salat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek aspargesen i 2 minutter. Finriv litt av skallet (kun det gule) fra sitronen over aspargesen i pannen, og krydre med litt salt og pepper. Ha det over i bollen med urtene og tomaten, og smak til med saft fra halve sitronen. 
  6. Urtedressing: Finhakk resten av estragonen og persillen, og ha det i en skål sammen med hvitløksdressingen. Smak til med saften fra resten av sitronen.