Pannestekt kyllingbryst med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt kyllingbryst med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Bakt blomkålkrem

blomkål
Blomkål
¾ stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss

Stekt potet

poteter
Poteter
350 g

Kyllingbryst og estragonsjy

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
estragon
Estragon
½–1 bunt
Soyasaus (Soya)
1 ss
Hvetemel
½ ss
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl

Grønnsaker

nektarin
Nektarin
1 stk
blomkål
Blomkål
¼ stk
brokkolini
Brokkolini
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 575 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Bakt blomkålkrem: Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel omtrent ¾ av blomkålen på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er lett gyllen og mør. Kok opp 2 dl vann sammen med buljongen og 1 ss smør. 
  3. Stekt potet: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen, under blomkålen, i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
  4. Kyllingbryst og estragonsjy: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
  5. Kyllingbryst og estragonsjy, fortsettelse: Rør inn ½ ss hvetemel i smøret. Ha i 1 ss soyasaus og spe på med omtrent 1 dl vann, eller til ønsket konsistens. La sjyen småkoke i 5 minutter. Skyll og finhakk estragonen og vend den inn i sjyen rett før servering. 
  6. Bakt blomkålkrem, fortsettelse: Ha den ferdigstekte blomkålen i en vid beholder. Kjør blomkålen til en fin krem med en stavmikser mens du sper med buljongvannet fra steg 2 til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Grønnsaker: Skyll og kutt nektarinen i båter. Skyll brokkoliniene og kutt dem i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av blomkålen og brokkoliniene i 3–4 minutter. Skru av varmen, vend inn nektarinen, og krydre det hele med litt salt og pepper.