Bakt laks med hjemmelaget grønn currysaus servert med nudler og pannestekt fennikel
30-40
Laktosefri

Bakt laks med hjemmelaget grønn currysaus servert med nudler og pannestekt fennikel

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Grønn currysaus

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sitrongress
Sitrongress
1 stk
grønn chili
Grønn chili
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
1 dl

Nudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Bakt laks

lime
Lime
½ stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss

Grønnsaker

fennikel
Fennikel
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt olje i de ferdigkokte og silte nudlene for å forhindre at de klumper seg sammen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Grønn currysaus, forberedelse: Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Skyll sitrongresset, press det med den flate siden av kniven, og kutt det i to. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll spinaten.
  3. Grønn currysaus: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien og sitrongresset i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongen, 1 dl vann og kokoskremen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la curryen småkoke i 10–15 minutter. Tilsett spinaten de siste 3 minuttene av koketiden. 
  4. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  5. Bakt laks: Skyll limen. Skjær et dypt snitt i hver av laksefilètene, og brett dem ut som en sommerfugl. Fordel fisken i en smurt ildfast form, og finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne) over. Fordel 1 ss smør og litt soyasaus oppå fisken, og bak det hele i ovnen i 5–6 minutter. Øs smøret over den ferdigbakte fisken med en skje. 
  6. Grønnsaker: Skyll fennikelen og reddikene. Kutt fennikelen i små båter og reddikene i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fennikelbåtene i 2–3 minutter på hver snittflate, til de får en gyllen stekeskorpe. Ta stekepannen av varmen, vend inn reddikene og krydre med litt salt og pepper. 
  7. Grønn currysaus, fortsettelse: Fjern sitrongresset fra curryen, og kjør den til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med soyasaus og saften fra limen. 
  8. Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og sesamfrøene. Håper det smaker!