Utbenet kyllinglår i spicy rabarbraglaze med bakt squash og bulgur
30-40

Utbenet kyllinglår i spicy rabarbraglaze med bakt squash og bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Spicy rabarbraglaze

gul løk
Gul løk
½ stk
ingefær
Ingefær
½ bit
rød chili
Rød chili
½ stk
rabarbra, bit
Rabarbra, bit
1 stk
lime
Lime
½ stk
honning
Honning
1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Bakt squash

Gul squash
1 stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Kyllinglår

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g

Servering

rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 665 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vannmengden avhenger av hvor mye væske rabarbraen slipper. Ser du at glazen blir for tørr, justerer du med litt mer vann. Ønsker du en sterkere glaze, kan hele chilien brukes i glazen.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Spicy rabarbraglaze: Skrell og finhakk løken og ingefæren. Skyll og finhakk halvparten av chilien. Skrell og kutt rabarbraen i terninger. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen.
  3. Spicy rabarbraglaze, fortsettelse: Ha honningen i en kjele, og varm den forsiktig opp på middels høy varme. La honningen bruse i omtrent 2 minutter, og vend inn løken, ingefæren, rabarbraen og den finhakkede chilien. Tilsett ½  ss smør og ½–1 dl vann, og la det hele få et oppkok (se tips). Skru ned varmen og la glazen småkoke på svak varme i omtrent 15 minutter, eller til rabarbraen er helt mør. Mos rabarbraen lett sammen med en gaffel, og smak til med saft fra limen, limeskallet og litt soyasaus.
  4. Bakt squash: Skyll og kutt squashen i tykke skiver på langs. Lag små ruter i squashkjøttet uten å kutte helt igjennom, og legg den i en ildfast form. Ha over 2 ss soyasaus, litt olje og krydre med persilladen. Bak squashen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og mør. 
  5. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  6. Kyllinglår: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Ha kyllingen over i en ildfast form, og fordel den spicy rabarbraglazen oppå. Stek det hele i ovnen, under squashen, i omtrent 5 minutter, til kylling er gjennomstekt. 
  7. Servering: Kutt resten av chilien i tynne ringer og resten av limen i båter. Server lettrømmen og limebåtene til retten, og topp med chilien. Vel bekomme!