Smørdampet spisskål med bakt løk og lett byggotto med skjørost servert med dillsaus
30-40
Vegetar

Smørdampet spisskål med bakt løk og lett byggotto med skjørost servert med dillsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • smør
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper

Byggotto

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
rødt eple
Rødt eple
1 stk
dill
Dill
½ bunt
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Olivenolje
1 ss

Bakt løk

rødløk
Rødløk
1 stk

Smørdampet spisskål

spisskål
Spisskål
½ stk
sitron
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl

Dillsaus

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
dill
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 606 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har stekepannen for lav kant til at lokket dekker kålen, så kan du dekke kålen med aluminiumsfolie istedenfor.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Byggotto: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Avkjøl byggkornene i kaldt vann når de ferdigkokte. 
  3. Bakt løk: Del rødløken i to på tvers. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken med snittflatene ned i omtrent 3 minutter, eller til den har fått en mørk farge. Ha løken over i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Bak løken i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Del løken i dens naturlige lag når den er ferdigbakt, og ta bort skallet.  
  4. Smørdampet spisskål: Ta av det ytterste laget på kålen og del den i 4 båter. Del sitronen i to. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen og sitronen med snittflatene ned i 2–3 minutter, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Ta ut sitronen. Ha i 1 ss smør og 1 dl vann, og legg på et lokk (se tips). Senk temperaturen og la kålen dampe seg ferdig under lokk, i omtrent 3 minutter. Ha over saften fra den stekte sitronen og dryss litt flaksalt over kålen rett før servering. 
  5. Byggotto, fortsettelse: Skyll eplet og dillen. Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt eplet i små terninger, og grovhakk dillen. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en serveringsskål. Ha i eplet, løken og halvparten av dillen. Vend inn de ferdigkokte byggkornene og topp med skjørosten. 
  6. Dillsaus: Ha crème fraîchen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Vend inn resten av dillen rett før servering og smak til med salt og pepper. 
  7. Vel bekomme!