Tostada med refried beans, kjøttdeig med grønnsaker toppet med revet ost, rømme og jalapeno
20-30

Tostada med refried beans, kjøttdeig med grønnsaker toppet med revet ost, rømme og jalapeno

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Tostadas

Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
½-1 pakke

Refried beans

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½-1 pakke
Vann
1 dl

Kjøttdeig med grønt

kjøttdeig med grønnsaker
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g

Topping

tomater
Tomater
2 stk
Jalapeño
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1256 kcal
  • Fett 69 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Tostadas: Kutt hver av tortillalefsene i 6 trekanter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek tostadasene i ovnen i 4–5 minutter, til de er sprø.
  3. Refried beans: Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken i terninger. sil og skyll bønnene.  
  4. Refried beans, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2 minutter. Tilsett bønnene og ønsket mengde chiliflak og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett 1 dl vann og la det koke inn. Mos bønnene lett sammen med en visp eller sleiv og smak til med salt og pepper. Ha bønnemosen over i en skål.
  5. Kjøttdeig med grønt: Skyll ut av pannen fra forrige punkt, varm den opp til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
  6. Topping: Skyll og kutt tomatene i små terninger. Skyll og kutt halve jalapenoen i tynne skiver, og finhakk resten. Ha tomatene i en skål og bland inn den finhakkede jalapenoen. Tilsett 1 ss olivenolje og smak til med eddik, salt og pepper.
  7. Servering: Topp tostadaene med bønnene, kjøttdeigen, tomatsalasaen, rømmen, den revne osten og jalapenoskivene.