Linguine i kremet saus med grillbacon og frisk eple- og estragonsalat
15-20

Linguine i kremet saus med grillbacon og frisk eple- og estragonsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Linguine

linguine
Linguine (Hvete)
200 g

Grillbacon

grillbacon
Grillbacon
300 g

Kremet saus

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½–1 pakke
Pastavann
1 dl

Eplesalat

rødt eple
Rødt eple
½ stk
estragon
Estragon
½ bunt
sitron
Sitron
1 stk
spisskål
Spisskål
½–1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 876 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Linguine: Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1 dl av pastavannet når pastaen siles.
  2. Grillbacon: Kutt baconet i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over på en tallerken. 
  3. Kremet saus: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme. Ha i crème fraîchen og buljongen, og gi det et raskt oppkok. Skru ned varmen og spe på med pastavannet fra steg 1 til sausen har ønsket konsistens. Vend baconet og den ferdigkokte pastaen inn i sausen, og smak til med litt salt og pepper. 
  4. Eplesalat: Skyll eplet, estragonen og sitronen. Kutt kålen i tynne strimler. Dra bladene av stilken på estragonen og grovhakk dem. Kutt eplet i små terninger, og finriv sitronskallet (kun det gule). Bland sammen kålen, eplet, estragonen og sitronskallet i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, ½ ss olivenolje og litt salt og pepper.
  5. Server den kremede pastaen med den friske eplesalaten ved siden av. Vel bekomme!