Pannestekt brystfilet av saktevoksende kylling med appelsinbakt kålrot og spinat, potetmos og timiansjy
35-45
Saktevoksende kylling
Glutenfri

Pannestekt brystfilet av saktevoksende kylling med appelsinbakt kålrot og spinat, potetmos og timiansjy

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Appelsinbakt kålrot med spinat

kålrot
Kålrot
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
appelsin
Appelsin
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g

Pannestekt kyllingbryst

timian
Timian
½ bunt
kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 485 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sjekk med et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste at kjernetemperaturen ligger på omtrent 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i en kjele med usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Appelsinbakt kålrot med spinat: Kutt skallet av kålroten, og kutt den i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel kålroten og løken utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen, og finriv litt av skallet (kun det oransje) på et rivjern over kålroten og løken, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.  
  4. Pannestekt kyllingbryst: Skyll timianen og dra av bladene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre kyllingen med litt salt og pepper, skru ned varmen på stekepannen til middels høy og ha 1 ss smør, ½ ss soyasaus og timianbladene.  
  5. Pannestekt kyllingbryst, fortsettelse: Ha kyllingen og timiansmøret over i en ildfast form. Stek det hele i ovnen, under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  7. Appelsinbakt kålrot med spinat, fortsettelse: Kutt skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll spinaten. Ta den ferdigstekte kålroten ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.