Salsicciaboller med tomatbulgur, stekte grønnsaker, ruccola og tyrkisk krydderyoghurt
20-30

Salsicciaboller med tomatbulgur, stekte grønnsaker, ruccola og tyrkisk krydderyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatbulgur

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
1 ts

Tyrkisk krydderyoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Salsicciaboller

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Stekte grønnsaker

gul paprika
Gul paprika
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 627 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har tid til å lage kjøttboller, kan salsicciadeigen bare stekes som den er, og blandes med grønnsakene før servering.

  1. Tomatbulgur: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt.
  2. Tomatbulgur, fortsettelse: Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn 1 ts smør før servering. 
  3. Tyrkisk krydderyoghurt: Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
  4. Salsicciaboller: Form salsicciadeigen til passe store boller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciabollene i 4–5, til er akkurat er gjennomstekte og brunet rundt om. Ha bollene over på en tallerken. 
  5. Stekte grønnsaker: Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Skyll og kutt stilkfestet av bønnene. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og bønnene i 2 minutter, eller til de har begynt å bli litt myke. Krydre med salt og pepper. Ha salsicciabollene i stekepannen med grønnsakene, og stek videre i 1 minutt.   
  6. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.