15-20
Laktosefri
Lun byggrynssalat med kylling og bakte beter, servert med rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bygg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Lun salat
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Spinat
50 g
Byggrynssalat (Bygg, Hvete)
1 pakke
Kylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 543 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 31 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker og et plastskjærebrett når du skreller og kutter rødbeten. Den avgir mye farge som ikke er så lett å fjerne. Ha gjerne 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i byggrynssalaten for en ekstra karakter på retten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Lun salat: Skrell og kutt betene i tynne båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek betene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Kylling: Ha kyllingen og kraften fra posen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen under betene i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm. La kyllingen hvile på benken i omtrent 3 minutter, og skjær den i skiver.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring
- Lun salat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Ha de bakte betene på et stort serveringssfat, og vend inn byggrynssalaten og spinaten. Topp salaten med kyllingen og server rødvinssausen til.