Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke

Ovnsbakt brokkoli og reddik

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
reddiker
Reddiker
1 bunt

Sitrusstekt svinekam

svinekam i skiver
Svinekam i skiver
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 654 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne svinekammen på grillen hvis det er fint vær. Krydre kjøttet med salt og pepper og grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Potetsalat: Del potetene i fire eller seks avhengig av størrelsen, og kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter. Sil av vannet når potetene er gjennomkokt, og skyll dem i kaldt vann. 
  3. Ovnsbakt brokkoli og reddik: Del brokkolien i buketter, skrell og del stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.  
  4. Sitrusstekt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Tilsett ½ ss smør, ½ ss soyasaus og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet. 
  5. Potetsalat, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i terninger. Bland de ferdigkokte potetbitene, eplet, aiolien og sennepsvinaigretten i en skål. 
  6. God middag!