Adana-kebab med tomatbulgur, bakte grønnsaker og tyrkisk yoghurt
20-30

Adana-kebab med tomatbulgur, bakte grønnsaker og tyrkisk yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
squash
Squash
1 stk

Tomatbulgur

tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Tyrkisk yoghurt

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Adana-kebab

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 623 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakte grønnsaker: Skyll paprikaen og squashen. Rens paprikaen, og kutt den i 8 strimler på langs. Kutt squashen i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
  3. Tomatbulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.  
  4. Tyrkisk yoghurt: Ha yoghurten i en liten bolle, og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.
  5. Adana-kebab: Form salsicciadeigen til lange, flate kebaber. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.  
  6. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.