Panert torsk med råkostsalat, kokte poteter og dillrømme
15-20

Panert torsk med råkostsalat, kokte poteter og dillrømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Panert torsk

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Råkostsalat

sitron
Sitron
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
Sukker
½–1 ts
Olivenolje
1 ss

Dillrømme

dill
Dill
½ bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 756 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når potetene er ferdigkokte kan du grovknuse dem sammen med 1 ss smør, og vende inn litt finhakket dill.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Panert torsk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
  3. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  4. Råkostsalat: Rør sammen saften fra halve sitronen, ½–1 ts sukker, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en stor serveringsbolle. Skrell gulrøttene og skyll eller skrell eplet. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern, ha det i bollen med dressingen, og vend det godt sammen.
  5. Dillrømme: Skyll og finhakk ønsket mengde av dillen. Bland ønsket mengde av dillen med rømmen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
  6. Vel bekomme!