Wok med strimlet svin og savoykål, servert med hjemmelaget sataysaus og koriander
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Wok med strimlet svin og savoykål, servert med hjemmelaget sataysaus og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • kokevann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Wok

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
frisk savoykålblanding
Frisk savoykålblanding
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss

Sataysaus

peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
½ ts
Kokevann
½–1 dl

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 729 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Man kan fint sløyfe chiliflakene, hvis man ønsker en mer barnevennlig rett. Server dem da heller på siden, til de som ønsker det.

  1. Ris: Kok risen som anvist på pakken, men behold 1 dl av kokevannet når den siles.
  2. Wok: Kutt kjøttet i strimler og ha det i en bolle, vend inn 1 ss soyasaus, og la det marinere frem til det skal stekes.   
  3. Sataysaus: Ha peanøttene og ønsket mengde av chiliflakene i et litermål. Tilsett ½ ss eddik, 2 ss soysaus og ½ ts sukker. Kjør det sammen med en stavmikser, mens du sper på med kokevannet fra punkt 1. Hvis du ønsker en mer rennende saus, kan du tilsette litt mer vann. Juster da med mer sukker, eddik og soyasaus. 
  4. Wok, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet fra punkt 2 i omtrent 4 minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Ha kjøttet over på en tallerken. Varm opp stekepannen til høy varme igjen, og ha i litt ny olje. Stek savoykålblandingen i omtrent 2 minutter, under omrøring. Vend inn kjøttet, og smak til med litt salt og pepper. 
  5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen, og topp retten med den og sesamfrøene. God middag!