20-30
Laktosefri
Asiatiske kyllingkjøttboller med sesamstekte grønnsaker og fullkornsnudler
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Sesamstekte grønnsaker
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Kyllingkjøttboller
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Nudler
Fullkornsnudler (Egg, Hvete)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 726 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt vann på hendene når du former kjøttbollene.
- Kok opp vann i en kjele til nudlene.
- Sesamstekte grønnsaker: Skyll og kutt pak choyen i båter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen.
- Kyllingkjøttboller: Rør sammen kjøttdeigen, hoisinsausen, og litt salt og pepper, og form deigen til små kjøttboller (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Ha bollene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
- Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
- Sesamstekte grønnsaker, fortsettelse: Skyll eller tørk pannen fra punkt 3 med litt papir, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett ingefærblandingen og grønnsakene fra punkt 2, og stek det hele i omtrent 3 minutter. Tilsett sesam- og chilisausen, og kok opp. Vend inn sesamfrøene og korianderen, og krydre med litt salt og pepper.
- God middag!