Asiatiske kyllingkjøttboller med sesamstekte grønnsaker og fullkornsnudler
20-30
Laktosefri

Asiatiske kyllingkjøttboller med sesamstekte grønnsaker og fullkornsnudler

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Sesamstekte grønnsaker

pak choy
Pak choy
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke

Kyllingkjøttboller

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke

Nudler

fullkornsnudler
Fullkornsnudler (Egg, Hvete)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 726 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt vann på hendene når du former kjøttbollene.

  1. Kok opp vann i en kjele til nudlene. 
  2. Sesamstekte grønnsaker: Skyll og kutt pak choyen i båter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen.  
  3. Kyllingkjøttboller: Rør sammen kjøttdeigen, hoisinsausen, og litt salt og pepper, og form deigen til små kjøttboller (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Ha bollene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
  4. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
  5. Sesamstekte grønnsaker, fortsettelse: Skyll eller tørk pannen fra punkt 3 med litt papir, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett ingefærblandingen og grønnsakene fra punkt 2, og stek det hele i omtrent 3 minutter. Tilsett sesam- og chilisausen, og kok opp. Vend inn sesamfrøene og korianderen, og krydre med litt salt og pepper.
  6. God middag!