Couscous- og kikertbowl med kylling i soya- og ingefærsjy, sprøstekt grønnkål og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri

Couscous- og kikertbowl med kylling i soya- og ingefærsjy, sprøstekt grønnkål og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
125 g

Kylling

sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Krydrede kikerter og grønnkål

kikerter
Kikerter
½–1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
grønnkål
Grønnkål
50 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Til servering

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 706 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kikertene i en stekepanne med litt olje på middels høy varme i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Vend inn ønsket mengde av chilimixen til slutt.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Couscous: Tilbered couscousen etter anvisningen på pakken. 
  3. Kylling i soya- og ingefærsjy: Ha kyllingen og sjyen fra pakken i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og varm kyllingen i ovnen i 10 minutter. 
  4. Krydrede kikerter og grønnkål: Sil laken og skyll kikertene. Fordel kikertene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og bland i litt olje og ønsket mengde av chilimixen. Stek kikertene midt i ovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og litt sprø. Fordel grønnkålen på den andre siden av brettet når det gjenstår 3–4 minutter av steketiden (se tips).  
  5. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  6. Kylling i soya- og ingefærsjy, fortsettelse: Ta kyllingen ut av ovnen. Ta av aluminiumsfolien og ha soya- og ingefærsausen i formen med sjyen. Sett kyllingen tilbake i ovnen, og stek i 10 minutter til, eller til kyllingen er gjennomvarm. Del kyllingen i skiver før servering.
  7. Til servering: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Fordel couscousen i skåler, og fordel kyllingen, den syltede rødløken, gulrøttene og curry- og mangodressingen oppå. Topp med de sprø kikertene, grønnkålen og soya- og ingefærsjyen.