Røkt svinekam med sitron- og spinatrisotto og honningglaserte gulrøtter
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Røkt svinekam med sitron- og spinatrisotto og honningglaserte gulrøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Honningglaserte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
honning
Honning
1 pakke

Sitron- og spinatrisotto

oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
gul løk
Gul løk
½ stk
spinat
Spinat
50 g
sitron
Sitron
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Vann
7 dl
Smør (Melk)
1 ts

Svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 718 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en sjysaus som du kan ha til retten! Ha 1 dl vann og 1 ss smør i stekepannen etter at du har stekt kjøttet, og kok opp.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Honningglaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gyllne. Ha hvitløksfeddene med skallet på, på brettet med gulrøttene de siste 15 minuttene av steketiden.
  3. Sitron- og spinatrisotto: Kok opp 7 dl vann i en kjele og ha i buljongen. Skrell og finhakk løken. Skyll spinaten. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i omtrent 3 minutter, eller til løken og risen er blank.   
  4. Sitron- og spinatrisotto, fortsettelse: Tilsett buljongen i risen, litt og litt, etter hvert som buljongen har kokt inn i risen. Rør om av og til. Fortsett slik til all buljongen er kokt inn eller risen er gjennomkokt. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og vend den inn i risottoen sammen med spinaten og 1 ts smør. Ta risottoen av varmen, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen og litt salt og pepper.  
  5. Svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med litt pepper (se tips). La kjøttet hvile i omtrent 4 minutter, før du skjærer det i strimler.  
  6. Honningglaserte gulrøtter, fortsettelse: Ta hvitløksfeddene av stekebrettet, og vend honningen sammen med gulrøttene. Fjern skallet på hvitløken, mos dem, og rør hvitløken inn i risottoen.
  7. Håper det smaker!