Bakt seifilet med sprø poteter og brokkoli, spicy kålsalat og soyasmør
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Bakt seifilet med sprø poteter og brokkoli, spicy kålsalat og soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potet og brokkoli

småpoteter
Småpoteter
300 g
brokkoli
Brokkoli
1 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Bakt sei med soyasmør

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss

Spicy kålsalat

finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 558 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 35 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien kan gjerne få en stekeskorpe, da smaker den bare enda bedre!

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potet og brokkoli: Skyll potetene. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og peper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips). Vend inn ønsket mengde av chiliflakene når grønnsakene er ferdigstekte. 
  3. Bakt sei med soyasmør: Skyll og tørk fiskestykkene, og ha dem i en ildfast form. Fordel 2 ss smør og 2 ss soyasaus i formen med fisken, og krydre med litt pepper. Stek fisken i ovnen, under grønnsakene, når det gjenstår omtrent 8 minutter av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Server soyasmøret i formen til retten. 
  4. Spicy kålsalat: Bland kålen og chilimajonesen i en skål, og smak til med saft fra limen, litt salt og pepper.
  5. Kutt eventuelle rester fra limen i båter, og server dem til retten. God middag!