20-30
Laktosefri
Glutenfri
Bakt seifilet med sprø poteter og brokkoli, spicy kålsalat og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Potet og brokkoli
Småpoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Bakt sei med soyasmør
Seifilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Spicy kålsalat
Finsnittet hodekål
150 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 558 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 35 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan gjerne få en stekeskorpe, da smaker den bare enda bedre!
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potet og brokkoli: Skyll potetene. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og peper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips). Vend inn ønsket mengde av chiliflakene når grønnsakene er ferdigstekte.
- Bakt sei med soyasmør: Skyll og tørk fiskestykkene, og ha dem i en ildfast form. Fordel 2 ss smør og 2 ss soyasaus i formen med fisken, og krydre med litt pepper. Stek fisken i ovnen, under grønnsakene, når det gjenstår omtrent 8 minutter av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Server soyasmøret i formen til retten.
- Spicy kålsalat: Bland kålen og chilimajonesen i en skål, og smak til med saft fra limen, litt salt og pepper.
- Kutt eventuelle rester fra limen i båter, og server dem til retten. God middag!