Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • skalldyr,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Eggestekt ris

basmatiris
Basmatiris
135 g
karri
Karri
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
egg
Egg (Egg)
2 stk
lime
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
1 ss

Stekte grønnsaker og reker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
vårløk
Vårløk
½–1 pakke
reker
Reker (Skalldyr)
100 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke

Til servering

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
søt chilisaus
Søt chilisaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 713 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Eggestekt ris: Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned koketiden med omtrent 2 minutter. Del limen i to. 
  2. Stekte grønnsaker og reker: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skyll og kutt vårløken i skiver. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann. 
  3. Stekte grønnsaker og reker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Vend inn vårløken, rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering. 
  4. Eggestekt ris, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og saften fra limen. 
  5. Servering: Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server den søte chilisausen til retten. 
  6. Vel bekomme!