Rispapirdumplings med tofu og sopp i salatwraps, med soya- og ingefærdressing
30-40
Laktosefri
Vegetar

Rispapirdumplings med tofu og sopp i salatwraps, med soya- og ingefærdressing

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Rispapirdumplings

aromasopp
Aromasopp
100 g
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
tofu
Tofu (Soya)
½–1 pakke
rispapir
Rispapir
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Soya- ingefærdressing

soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
Olivenolje
1 ss

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk

Til servering

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 886 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 120 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Rispapirdumplings, forberedelse: Børst soppen fri for jord. Grovhakk soppen og kålen. Skrell begge gulrøttene og løken. Grovriv den ene gulroten og finhakk løken.
  2. Rispapirdumplings: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen, løken og soppen. Stek det i 2 minutter til løken er myk. Ha i den revne gulroten og kålen, og smuldre i tofuen. Stek det hele videre i 2–3 minutter. Ha i 2 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper. Ha dumplingsfyllet over i en skål. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Soya- og ingefærdressing: Bland sammen soya- og ingefærsausen, 1 ss olivenolje, sesamfrøene og saften fra halve limen i en skål. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen. 
  5. Rispapirdumplings, fortsettelse: Fyll et dypt fat eller bolle med varmt vann. Dypp ett og ett rispapir i vannet i omtrent 5 sekunder. Ha det over på en tallerken og legg en stor skje av dumplingsfyllet i midten av papiret. Brett hver side inn mot midten så du får en firkantet pakke. Skyll og varm opp stekepannen fra steg 2 til middels høy varme og ha i litt olje. Stek dumplingsene i 2–3 minutter på hver side, til de blir gylne og litt sprø.
  6. Salat: Skyll og del salaten i grove biter. Skjær lange bånd av den siste gulroten fra steg 1 med en skreller eller ostehøvel. Ha salaten og gulroten i en bolle og vend inn omtrent en tredjedel av soya- og ingefærdressingen.
  7. Til servering: Del resten av limen i båter. Server dumplingsene med salaten og resten av dressingen, og server limebåtene ved siden av.