Crispy kylling med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og søt chilisaus
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Crispy kylling med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og søt chilisaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Ovnsbakte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Crispy kylling

crispy kylling
Crispy kylling
300 g

Tilbehør

søt chilisaus
Søt chilisaus
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 577 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan også varmes i ovnen sammen med grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
  4. Crispy kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
  5. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. Tilbehør: Server chilisausen til retten.