Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris
15-20
Glutenfri

Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Ovnsbakte blomkålskiver

blomkål
Blomkål
½–1 stk

Daddelglasert kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
daddelchutney
Daddelchutney
1 glass

Raita

mynte
Mynte
1 bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 731 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan også stekes i stekepanne. Stek da kyllingen i omtrent 4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Tilsett chutneyen og litt vann, og server sausen til retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Ovnsbakte blomkålskiver: Kutt blomkålen i to, og kutt deretter hver del i tynne skiver. Legg blomkålskivene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen.
  4. Daddelglasert kylling: Bland sammen kyllingen, daddelchutneyen og litt salt i en skål. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  5. Raita: Skyll og grovhakk mynten og bland den med yoghurten. Smak til med litt salt og pepper, og server raitaen til retten. 
  6. God middag!